PF Biler har igangsat et generationsskifte

Pr. 1. januar 2023 er de to mangeårige mekanikere ved PF Biler i Harlev, Claus Porse (midten) og Riko Yde (venstre) indtrådt i ejerkredsen omkring den stadigt ekspanderende virksomhed. Grundlæggeren Peter Faarborg (højre) står fortsat i spidsen for den daglige drift.

Der er sket meget siden Peter Faarborg i 1986 etablerede PF Biler i et hjørne af faderens gartneri i Skæring. I 1993 rykkede virksomheden til Harlev og blev samtidig tilknyttet den på det tidspunkt nyetablerede AutoMester-kæde.

Siden er det gået stærkt. Fra at være en enkeltmandsvirksomhed har PF Biler i dag 14 medarbejdere fordelt på værksted, autohjælp, biludlejningsvirksomhed samt administration.

Seneste store udvidelse skete i 2016 da en nybygget topmoderne værkstedsbyggeri blev taget i brug.

Kundekredsen omfatter både private kunder og erhvervskunder, og kundeskaren er udvidet markant siden færdiggørelsen af det nye værksted. 

På autohjælpsiden er der ligeledes sket en rivende udvikling. PF Biler har i dag seks autotransportere kørende på landevejene, hvor der tilbydes alt inden for autohjælp, bugsering og bjærgning i samarbejde med Falck samt andre virksomheder/værksteder. 

Glidende generationsskifte

Selv om alt kører som smurt i den velrenommerede virksomhed og fundamentet for en fortsat udvikling er stærkt, kan Peter Faarborg imidlertid ikke komme udenom at dåbsattesten så småt begynder at blive gul i kanten.

Idet han nærmer sig de 62 år, og der ikke familiemæssigt er nogen til at videreføre virksomheden på længere sigt, har Peter vist rettidig omhu i overvejelserne, således at PF Biler kan fortsætte i samme ånd, når grundlæggeren på sigt vælger at slippe rattet.

Overvejelserne har mundet ud i første skridt i et glidende generationsskifte, som indebærer, at to mangeårige medarbejdere i virksomheden Claus Porse og Riko Yde ved årsskiftet er indtrådt som medejere af PF Biler. 

»Både Claus og Riko har i mange år været meget centrale og loyale medarbejdere i PF Biler. De besidder således en mangeårig erfaring og viden om virksomheden,« siger Peter Faarborg.

Claus Porse og Riko Yde er med virkning fra den 1. januar 2023 indgået i ejerskabet med en andel på hver 20 procent.

»På kort sigt kommer der ikke til at ske de store omvæltninger. Jeg fortsætter uændret som leder af virksomheden, men på lidt længere sigt er det planen, at Claus og Riko skal overtage mere af ejerskabet og til sidst alle nøglerne til PF Biler,« siger Peter Faarborg.

Som en del af det fremtidige set-up er der allerede nu etableret en form for rådgivende bestyrelse (advisory board) bestående af Peter Faarborg, Claus Porse, Riko Yde og John Nielsen fra John Nielsen Consult. 

»Med Claus og Riko som fremtidige medejere af virksomheden, og med virksomhedens mange øvrige dygtige og loyale medarbejdere, samt en trofast kundeskare, står PF Biler virkelig godt rustet til fremtiden. Jeg glæder meget til at køre parløb sammen med Claus og Riko, og samtidig få tid til andre gøremål,« siger Peter Faarborg.

For yderligere oplysninger kontakt gerne Peter Faarborg, tlf. 8694 1990.

Vedhæftede foto er til fri afbenyttelse.