Single.php Har bilruden fået stenslag? Reparation af stenslag? ring 86941990
Vi har åbent fra 07.30 til 16.30 - Ring på 86 941 990
Ring for vejhjælp - 86 94 19 90
Klik på nummer og det ringer op

Har bilruden fået stenslag?

Vintersæsonens plørede veje har måske betydet et stenslag på din bils forrude, eller måske er  stenslaget helt tilbage fra efteråret, hvor traktorer kørte småsten op på vejene, fra markerne? Har forruden fået stenslag, så er én ting sikkert – ruden VIL revne på et tidspunkt.

Forruden er et bærende og stabiliserende element i bilens konstruktion. Derfor er din sikkerhed allerede kompromitteret i samme øjeblik du får et stenslag.

Reparér stenslaget inden det er for sent

Hvis din bil har en glasskade i form af et eller flere stenslag i forruden, er det vigtigt, at du får ruden repareret. Er dit stenslag under 2 cm i diameter eller ca. størrelsen på en 2 kronemønt, kan det sandsynligvis repareres. Men hvis du ikke reparerer et stenslag hurtigt, vil ruden revne og vinduesviskerne kan tage skade. Derudover kommer der hurtigt urenheder i stenslaget, som kan umuliggøre en reparation. Så hurtig handling sparer ikke kun tid og penge, men optimerer sigtbarheden og trafiksikkerheden på vejene – (Læs om færdselsreglerne længere nede på siden).

Udover er klart og optimalt udsyn, så er reparation også  en billigere og mere miljørigtig løsning. Derfor er det en god idé at kontakte os så hurtigt som muligt, hvis du kører rundt med et stenslag, så vi kan reparere det.

Bemærk at vi i visse tilfælde er nødt til at skifte den beskadigede forrude ud, fordi vi ikke kan reparere den. Vi er nødt til at skifte forruden, hvis:

  • din bilrude har mere end syv stenslag(glasstyrke)
  • stenslaget er mindre end 5 centimeter fra forrudekanten
  • stenslaget er større end en 2-krone

Højeste kvalitet

I vores arbejde med glasskader følger vores uddannede autoteknikere altid producentens anvisninger. Har din bil sensor eller kamera i forruden skal vi udføre en kalibrering, når forruden er skiftet.

Du sikrer de samme rabatter som forsikringsselskaberne, og du bevarer samtidig fabriksgarantien, når du reparerer stenslag eller udskifter hele ruden hos PF Biler. Reparation af forruden sparer dig både tid og penge. Derfor er vores motto: reparation først.

Du kan selvfølgelig også have fået skader på sideruden eller bagruden. Disse kan desværre ikke repareres og skal udskiftes.

Prissikkerhed

Vi kan give dig en pris, så snart vi har bilens registreringsnummer. Vi kan desuden se bilens forsikring. Er glasskade inkluderet i din bilforsikring, så hjælper vi gerne med forsikringspapirerne.

Prisen afhænger af, om vi skal reparere eller udskifte – hvilken bilmodel du kører – din forsikring – eller skal der foretages kalibrering af ruden. Hos PF Biler er du sikret den højeste kvalitet til en konkurrencedygtig pris. Så ring til os, og få hurtigt svar på din forespørgsel.

Det siger loven

Alle bilister har prøvet at få et stenslag på et tidspunkt. Men mange er i tvivl om, hvor slemt et stenslag skal være, før det kræver reparation eller en udskiftning af forruden. Her kan du læse om, hvordan du selv kan stille diagnosen.

Placering i 3 felter

Det primære udsigtsområde på forruden er det område, som vinduesviskerne holder ren. Dette område er opdelt i 3 felter:

Forrude med forrudefelter

Forrude med udsynsfelter. Kilde: Færdselsstyrelsen

Felt A

Her har du det lange udsyn langs kørebanen. Det kaldes fjernsigt-feltet og er et 300 x 300 mm felt på forruden midt over rattet. Din bil vil ikke gå igennem syn, hvis der er stenslag eller revner i dette felt, som ikke kan dækkes af en cirkel med en diameter på 3 mm. Bilen kan heller ikke synes hvis dette felt indeholder mattering og/eller ridser, som betyder at genstande, i feltet, fremtræder utydelige og/eller forvrængende.

Felt B

Et felt på hver side af felt A med samme højde som felt A. Dette felt afgrænses til forrudens midtpunkt. Din bil kan ikke gennemgå syn, hvis der er stenslag, der ikke kan skjules med en cirkel af en diameter på 10 mm eller revner, der ikke kan skjules af en cirkel med en diameter på 50 mm.

Felt C

Feltet ligger i samme højde som felt A og B, men i passagersiden. Bilen kan ikke gennemgå syn, hvis der er stenslag, der ikke kan dækkes af en cirkel med en diameter på 30 mm eller revner, der ikke kan dækkes af en cirkel med en diameter på 150 mm.

Trustpilot